Kom godt i gang med swingdans – Det sociale dansegulv

(se flere gode råd i menuen i højre side)

Vi plejer at sige at du får værktøjerne til dansen til undervisningen, men først rigtigt lærer at danse på dansegulvet til de sociale arrangementer.

Nogle sociale arrangementer er store fester med live bands, men oftest er det blot mindre komsammener, hvor danserne mødes, danser og har det sjovt til musik fra en DJ eller en playliste.

Jamen, jeg er ikke god nok
Mange nye dansere holder sig tilbage fra de sociale tiltag i starten på grund af usikkerhed. For nogle går der mange måneder før de overhovedet sætter et dansetrin udenfor undervisningslokalet. Det er forståeligt, for tit er tankerne:

  • de andre er meget bedre end mig
  • de andre gider ikke danse med en nybegynder
  • jeg laver bare fejl og det er pinligt
  • jeg kan ikke trin nok
  • jeg har ikke danset nok
  • jeg er ikke god nok

Jo, du er
Heldigvis gør begyndertimerne og de nye trin dig meget hurtigt i stand til at komme ud på det sociale dansegulv og jo oftere, du er der, des nemmere bliver det.

Så du kan godt – også i starten. Laver du fejl, griner I begge og danser videre. Vi laver alle fejl og det er OK. Nogen siger endda at fejltrin blot er nye variationer.

Hvad kan jeg så gøre?
Hvis du stadig er usikker, giver SwingShoes dig flere muligheder for at starte i trygge rammer, før du kaster dig ud i de mange arrangementer det københavnske swingmiljø tilbyder.

Hver mandag er der social dans i Værkstedet på Idrætsfabrikken fra 20:55 – 23:00, så kom derhen, når din undervisning slutter, snak med de andre dansere og dans med en, du ikke kender eller har danset med før. Har du spørgsmål til dagens trin, er der altid mere erfarne dansere, der gerne hjælper dig videre.

Derudover har vi Ekstratræning hver lørdag i Salen i Vesterbro Kulturhus fra 12:00 – 14:00. Specielt Ekstratræning er godt, for her er det helt acceptabelt at øve de samme trin igen og igen eller stoppe op og spørge enten de andre dansere eller de undervisere, der nogen gange er til stede om hjælp.

Kom alene eller fang en eller flere fra dit hold, mød op om mandagen og lørdagen og se hvor flinke og glade vi alle er. Du opdager hurtigt hvilken forskel, det gør for din dans.