Kom godt i gang med swingdans – Kalender og arrangementer

(se flere gode råd i menuen i højre side)

Der sker mange swingting i løbet af en almindelig uge. Her får du en oversigt over de mere faste aktiviteter og hvor du kan holde dig opdateret ved de mere spontane.

Facebookgrupper
Det københavnske swingmiljø er rigtigt aktivt. Swingshoes og de andre danseforeninger står for en del dansearrangementer rundt om i byen, men mange af danserne er rigtigt passionerede og laver spontane arrangementer, aftaler at mødes, deler videoer, musik og meget andet. Det sker for det meste på en af disse Facebook-grupper, som vi foreslår, du følger:

SwingShoes
Her informerer vi om undervisning, workshops, social dans, ekstratræning mm. og mange medlemmer aftaler at mødes eller spørger om der er interesse for kommende arrangementer, hvis de ikke planlægger nogen selv. Find gruppen her

Swing Dancing in Copenhagen
Gruppen for hele det københavnske swingdans-miljø. Også her aftaler folk at mødes rundt om i byen, tage til workshops osv. Find gruppen her

Holdgrupper
Vi opretter hver runde en Facebookgrupper for hvert hold. Her har I mulighed for at dele videoer fra undervisning, råd og tips eller laver aftaler for socialdans, træning eller andet.

De faste aktiviteter

Monday Night Swing (social dans)
Det foregår i Værkstedet i Idrætsfabrikken fra 20:15 – 23:00. Her kommer dansere fra alle niveauer i SwingShoes efter undervisningen og hyggedanser.

Tuesday Swing / Studenterhuset
Hver tirsdag er der dans i Studenterhuset fra 19:30 – 23:00 med begynderundervisning til at starte med. Her kommer både dansere, men også interesserede, der aldrig har prøvet swingdans før og de lærer normalt de trin, du allerede kender. Dukker du op til den undervisning, har du chancen for at vise hvad du kan og være den erfarne. Bagefter er der dans og musik med DJ.

Ekstratræning
SwingShoes stiller et lokale til rådighed og så dukker medlemmerne op og enten socialdanser eller øver det, de har lært til timerne. Her er det helt accepteret at øve det samme igen og igen og igen uden at nogen kigger skævt til en. Det er den måde, vi bliver bedre på. Samtidig er det også helt OK at spørge de mere erfarne dansere eller fremmødte undervisere om hjælp.
Læs mere om Ekstratræning her

Sunday Swing
Ofte er der socialdans i Kulturhus Indre By. Det foregår som regel fra 15:00 – 18:00, men det kan variere, så hold øje med kalenderen eller Facebookgruppen Swing dancing in Copenhagen.

Kalender
Udover de faste arrangementer er der tit ekstra ting i løbet af en uge. Det kan eksempelvis være små steder med live band, spontan aftensdans i Fælledparken, dansere der smutter i Tivoli og lytter til Big Bandet eller vores egne fester.

Det kan være svært at overskue, så vi har samlet det hele i en kalender for nemheds skyld. Så er du rimelig sikker på at du ikke går glip af noget. Find kalenderen her

Vi giver dig også mulighed for at få tilsendt en mail hver uge med en oversigt over arrangementer indenfor de følgende fjorten dage. Så kan du bruge den som en reminder, men husk at ting går stærkt i swingmiljøet, så Facebookgrupperne er gode at have i baghånden. Tilmeld kalendermailen

Nu har du alle muligheder for at finde arrangementerne. Så er det bare om at dukke op.