Impro Jazz

Ofte består jazz undervisning af rutiner (Shim Sham, Tranky Doo, Big Apple, ..). Rutiner er rigtigt gode og giver en solid ordbog af solo jazz trin.

Men.

Rutiner giver dig ikke automatisk muligheden for at kunne improvisere på stedet.

Rutiner alene lærer dig ikke hvordan du bruger din jazz trin til at lege med musikken.

Det gør Impro Jazz til gengæld.

Hvad går det ud på?

Du skal lære at improvisere solo jazz til musikken.

Vi gennemgår et par jazz trin og arbejder med skiftet mellem dem. Så får du lov til at danse til musik og skal vælge trinene, som du mener, de skal bruges i musikken. Så får du flere trin. Mere musik. Så blander du dem alle. Flere trin, mere musik, mere øvelse og så videre.

Pludselig har du en forståelse for jazz trinene, hvordan du skifter mellem dem og hvordan de kan bruges i musikken. Pludselig er du en danser, der improviserer solo jazz.

Udgangspunktet er at vi ikke kører de gængse rutiner, men lærer at kunne improvisere ud fra en base af trin. At kunne bruge de forskellige trin on the fly og til musikken.

Du kommer ikke til at stå i midten af en cirkel i fokus. Du kommer til at arbejde med trinene og dig selv. Spotlight skal nok komme, men når det passer dig.

Hvem kan være med?

Du skal være tryg ved Shim Sham og de solo jazz trinene, der bliver brugt i den rutine og du skal kunne rutinen uden at kigge på andre.

Så har holdet nemlig et fælles bibliotek af jazz trin, som I kan tage udgangspunkt i.

De mest stillede spørgsmål

Jeg er lindydanser. Er det noget for mig?

Bestemt. Du kan være med, så længe, du danser en solid Shim Sham. Du kan bruge impro jazz i din lindy med spontane jazz trin ind og jazzificere din lindy. Ren lækkerhed. Og så skal vi ikke undervurdere street cred’en i at kunne indtage det sociale dansegulv i en solo leg.

Jeg har gået på Jazz og Charleston, Intermediate længe. Er det noget for mig?

Bestemt. Du har lært rutiner. Det er langt fra det samme som at kunne flytte rundt på solo jazz trinene og bruge dem på nye måder.

Jeg har ikke danset jazz i SwingShoes før. Kan jeg være med?

Bestemt. Holdet er for alle solo swingdansere. Eneste krav er at du danser en solid Shim Sham. Kom glad.

Jeg har ikke danset Jazz så længe. Er det noget for mig?

Bestemt. Du kan være med, så længe, du danser en solid Shim Sham. Du kender måske ikke andre rutiner endnu, men det er heller ikke pointen med ImproJazz.

Hvordan kommer jeg i gang?

Du tilmelder dig den almindelige rundeundervisning ved at klikke her.

En video med lækker solo jazz konkurrence